Svet-Stranek.cz
Není nevychovaný pes, když je vychovaný majitel.
Výchova a výcvik psů

Výlety se psem:Není nevychovaný pes, když je vychovaný majitel.

Výlety se psem

Máte-li pejska, je mnohdy obtížné se vydat někam na výlet. Máte-li velkého pejska, je to dokonce trošku obtížnější. Ovšem smečka velkých psů znamená téměř s jistotou, že váš výlet pokazí nějaký "lidumil" s tvrdým odporem ke psům. Proto vám budeme nabízet nejen výlety, kde se mohou socializovat štěňata, ale i takové, kde máte možnost značnou část trávit poměrně nerušeně s větší smečkou.
Židova strouha

Jižní Čechy - léto

Literatura vás většinou naviguje na trasu dlouhou cca 7km, od obce Březnice. My se ale vydali na nejkrásnější část trasy - od obce Nuzice.
Od Bechyně jsme jeli směr Nuzice. Vstup do Židovy strouhy je před obcí Nuzice, kde se můžete rozhodnout, zda se dáte směrem k řece Lužnici nebo na druhou stranu směr obec Březnice, kam jsme zamířili i my. Absolvovali jsme překrásnou trasu údolím, jehož atmosféru vnímali i naši pesani. Nádherné scenerie se neokoukali ani na zpáteční cestě. Zprvu jsme hledali cestičky přes potok, později jsme prostě chodili vodou, což radostně psi uvítali. Zvolili jsme délku trasy cca 3km tam a 3km zpět, ale času nám to zabralo daleko více, neboť fotoaparáty byly stále v pohotovosti, ovšem celou krásu stejně zachytit nemohly.


Rakovecké údolí

Moravský kras - celý rok

Za obcí Račice-Pístovice (směr Ruprechrtov) je rybník Valcha a zhruba 1km za ním odbočuje "fiktivní" silnice doleva. Zde necháme auto a vydáme se do Rakoveckého údolí. Cesta je hodně navštěvovaná cyklisty, ale souběžně s ní vede turistická značená cesta (naučná stezka Rakovecké údolí), po které se dá jít a téměř nepotkáte človíčka. Pouze občas se objeví jezdec na koni, ale to je poměrně sporadické. Nejkrásnější období je tu pozdnější jaro, ale krásu objevíte po celý rok. 


Skavsko

Jihovýchodní  Morava - jaro - podzim

Po silnici od obce Morkovice-Slížany směr Litenčice narazíme na osadu Skavsko. Před ní je malý rybníček, kde můžeme zaparkovat. Vydáme se po potoku příjemnou lesní cestou, mírně z kopečka. Zhruba po 2km dojdeme k Pornickým rybníkům. Dolní je téměř nedobytný, ale k Hornímu se dá dostat, aby se pesani mohli osvěžit. Stejnou cestou, jen trochu mírně do kopečka se vydáme nazpět.